NUMELE EXPERIMENTULUI
Universul de carton
METODELE EXPERIMENTULUI
Creează o nouă “realitate” folosind cel mai accesibil și versatil material de construcţie.
RECOMANDAT
Celor mici și foarte mici cu ajutorul celor mari și foarte mari
(acasă, la joacă, la grădi sau la școală | în aer liber sau în spaţii închise)

Cartonul nu degeaba a ajuns în National Toy Hall of Fame

Deschis în 1998, the National Toy Hall of Fame a fost iniţial găzduit de statul Oregon (Statele Unite ale Americii), pentru ca din anul 2002 să ajungă la New York, în the Strog National Museum of Play.

Versatilitatea acestui “material de construcţie” atât de accesibil este probabil secretul succesului pe care cartonul l-a înegistrat printre cei mici. Dincolo de lecţia eco-educativă, care le dezvăluie celor mici arta reciclării creative, cartonul încurajează creativitatea cu infinite posibilităţi…

Mașini, avioane, roboţi, rachete, căsuţe și corturi, măști, arme și unelte…

Cutiile din carton pot căpăta orice formă (dimesniunile le alegem noi) de la cele mai minimaliste (având în vedere că cei mici oricum mai degrabă își folosesc imaginaţia decât realitatea înconjurătoare) la cele mai “bibilite” – pentru că nu doar produsul final aduce distracţie și alte beneficii, dar și “atelierul” de dinaintea creaţiei finale aduce învățături noi, relaxare și multă voie(foarte)bună.

Zilele trecute vorbeam despre un alt obiect care are două vieţi – la școală și la joacă – cretaȘi spuneam că în timpul ei liber, aceasta colorează și înveselește asfaltul graţie dorinţelor și imaginaţiei celor mici, care sunt cine vor, când vor (motiv pentru care atunci când eram mici am avut mai multe meserii/profesii decât la maturitate – pentru că azi eram pompieri mâine ne trezeam detectivi, iar a doua zi porneam în căutarea piraţilor… Sau a comorilor)…

Dar creta “e mic copil” pe lângă carton, imaginaţia și dorinţele celor mici având șansa să devină tridimensionale (în vreme ce creta le materializează 2D).

Iată câteva idei, dar cei mici știu mai bine ce vor – deci cautaţi cutii (de pantofi, de electronice, de orice aţi păstrat), întrebaţi-i ce-și doresc și arătaţi-le cât de simplu își pot construi singuri un Univers de carton… La fel de simplu cum construiau și Universul de hârtie….

Mai ţineţi minte Universul de hârtie? Acum câţiva ani venea la pachet cu produsele Cavit junior, pentru ca cei mici să creeze lumi cu mâinile lor – desenând, colorând, decupând, lipind și invetând povești pe placul lor.

Deci să combinăm arta reciclării și a hand-made-ului cu joaca și să lăsăm imaginaţia celor mici să capete forme noi.

Spor la joacă! În Universul de carton, nu contează starea vremii, pentru că atât afară, în aer liber, cât și în case (atunci când plouă), distracţia este la fel de mare.

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here