Oasele cresc constant în copilărie, iar dințișorii cresc de două ori.

Ȋn perioadele de creștere, absorbția calciului și a fosforului este esențială, iar Vitamina D3  este cofactor în procesul de mineralizare a dinților și a oaselor, fiind deci importantă pentru procesul de metabolizare a calciului și a fosforului.

Ȋn mod natural, Vitamina D3  vine la pachet cu o serie de alimente, dar cantitățile sunt reduse și opțiunile sunt puține. Ȋn mod la fel de natural, organismul sintetizează o concentrație crescută de Vitamina D3  la nivel cutanat, sub acțiunea radiațiilor ultraviolete. Dar când soarele lipsește din peisaj iar alimentația nu este o sursă suficientă de Vitamina D3, cineva trebuie să-i suplinească cumva lipsa, într-un mod la fel de natural.

Acesta este motivul pentru care noua formulă Cavit (junior și 9 plus) vine la pachet cu o porție suficientă de Vitamina D3 , aflată la baza tuturor produselor sale, cu excepția Cavit memo (junior și 9 plus), care știe că nevoile memoriei sunt altele).

junior_D3Cavit junior D– pentru oase și dinți sănătoși

Gama Cavit conține și un nou produs – Cavit junior D3 , cu o porție dublă de “vitamină solară”, compensând perioadele în care soarele chiulește de pe cer (în special iarna). 

Vitamina D3  are alte roluri in organism, printre care cel de modulare a creșterii celulare, cel neuromuscular și cel al functiei imune, contribuind de asemenea la reducerea inflamației. Diverse studii au demonstrat că această vitamină este importantă în tratarea răcelilor ușoare și poate preveni instaurarea depresiei în cazul celor care se confruntă cu boli ale inimii.

 De la D2 la D3 

Gamele Cavit junior® și Cavit 9plus® vin într-o formulă îmbunătățită pentru întreaga familie, prin înlocuirea Vitaminei D2 din compoziție cu Vitamina D3Modificarea este benefică pentru organism deoarece, spre deosebire de Vitamina D2, care este sintetizată de către plante, Vitamina D3 este forma “cea mai naturală” a vitaminei D, fiind produsă în mod natural de organismul uman sub acțiunea radiațiilor ultraviolete. Totodată, vitamina D3 are cea mai mare rată de absorbție în organism iar efectele sale sunt potențate.

 

 


 

Produsele Cavit (junior și 9plus) sunt suplimente alimentare deci nu înlocuiesc un regim alimentar echilibrat și un stil de viață sănătos, dar le acompaniază cu succes, motiv pentru care trebuie știut că principalele surse alimentare de vitamina D , deși sunt puține și nu deosebit de bogate, sunt totuși importante și trebuie să le știm.

Peștele gras
Carnea de somn, păstrav, macrou, ton sau țipar sunt primele pe listă, ca sursă alimentară de Vitamina D3. Uleiul din ficat de cod este de asemenea o sursă recomandată de specialiști.

Unele ciuperci
Ca și oamenii, ciupercile au capacitatea de a produce Vitamina D în timpul expunerii la soare, dar majoritatea ciupercilor sunt crescute în zone umbroase, deci nu au ocazia să sintetizeze vitamina – cu excepția speciilor Portobello, Maitake sau Morchella. Vitamina D conținută în aceste ciuperci este sintetizată sub forma de ergocalciferol (D2), care nu este la fel de eficient absorbită în organism, cum se întâmplă cu forma de colecalciferol (D3).

Alte surse sunt gălbenușul de ou sau ficatul de vită – al căror consum se recomandă a fi moderat datorită cantității de colesterol.


 

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here