Miercuri – 2 mai 2018, ne vedem la cea de-a treia ediţie a conferinţei “Tulburările de somn la copii”, o iniţiativă MedExpert pe care Cavit o susţine cu mare convingere, având în vedere importanţa somnului pentru o creștere armonioasă.

Participarea este gratuită, iar ușile sunt deschise pentru toţi părinţii preocupaţi de sănătatea copiilor. Înscrierile se fac la adresa contact@med-experts.ro, iar această ediţie va avea loc în București, la Elite Art Gallery (Piaţa Naţiunilor Unite, nr. 3-5, bl. B2, parter, București), de la 18.30 la 20.00.

În cadrul evenimentul,  Dr. Mihaela Oros îi inspiră pe părinţi să:
● urmărească somnul copilului și să identifice semnele eventualelor tulburări;
● înţeleagă riscurile unui somn neodihnitor: de la oboseală până la complicații respiratorii, obezitate, diabet etc;
● își înţeleagă anumite comportamente aparent neobișnuite din timpul somnului lor;
● înţeleagă mai bine ciclurile de somn;
● elimine din viața copilului „hoții de somn”;
● contribuie la un stil de viață care îi ajută pe copii să devină un adulţi echilibraţi și fericiţi.

Dr. Mihaela Oros se numără printre puținii specialiști în somnologie din România, disciplină care identifică și tratează tulburările de somn ale copiilor și afecțiunile pe care le generează.

Doctor în științe medicale, medic primar pediatru și specialist pneumolog, cu supraspecializare în somnologia pediatrică și polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, Dr. Mihaela Oros a inițiat prima cercetare în România privind prevalența problemelor respiratorii în timpul somnului la copii și adolescenți  (*s-a dovedit că 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta o tulburare de respirație în timpul somnului, dintre care forma cea mai severă este apneea obstructivă în somn) și este fondatoarea Asociației pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenți, a cărei misiune este educația și accesul medicilor la informații valide și de ultima oră.

Evenimentele MedExperts mizează pe interacțiunea directă a pacientului cu medicul specialist și sunt susținute de speakeri și doctori consacrați.

Misiunea Asociaţiei MedExpert constă în sprijinirea, apărarea şi promovarea activităţii ştiinţifice în domeniul medical, sprijinirea cadrelor medicale. Educarea, informarea şi sensibilizarea comunităţii ştiinţifice medicale, autorităţilor şi opiniei publice asupra unor probleme de sănătate şi a prevenţiei în sănătate, cât şi al reducerii incidenţei şi prevalenţei unor boli cu impact important.

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here