UNEORI, COPIII SPUN LUCRURI DE GROAZĂ

Câți părinți nu au înghețat măcar o dată în fața unei replici cel puțin ciudate pe care au auzit-o tocmai de la copiii lor? Nu știm exact de ce (deși avem toți bănuielile noastre) dar uneori micuții ne dau fiori cu vorbe parcă împrumutate din poveștile de groază.

“Care este cel mai înspăimântător lucru pe care ți l-a spus vreodată copilul tău?” – Reddit a întrebat, iar cei care cunosc pitici au răspuns. Nici măcar nu erau toți părinți. Mulți au povestit despre nepoți, copiii prietenilor și așa mai departe… Până ne înfricoșați voi cu exemplele voastre, vă înfricoșăm noi primii cu exemple culese de la sursă:

“Poți adormi liniștită acum, nu e nimeni sub pătuțul tău.” “Este în spatele tău acum”.

Copilul unui prieten i-a spus acestuia într-o zi: “Tati, te iubesc atât de mult încât îmi vine să-ți tai capul ca să te iau cu mine peste tot”.

Fetița mea în vârstă de 3 anișori stătea lângă frățiorul ei nou-născut. L-a privit atent o vreme, apoi s-a uitat spre mine și a spus: “Tati, este un monstru. Trebuie să-l îngropăm.”.

Ȋmi înveleam copilul (în vârstă de 2 ani) înainte să adormă, când mi-a spus “Adio, tati!”. “Acum spunem noapte bună”, l-am corectat eu, iar răspunsul lui a fost: “Știu. Dar de data asta e adio.” Toată noaptea, din oră in oră, am trecut prin cameră să verific că este încă acolo.

Ȋntr-o zi, copilul meu de 5 ani mi-a spus: “Mami, când mori, vreau să te pastrez într-un borcan ca să te pot vedea tot timpul”. Iar replica fratelui său mai mare cu un an a fost: “Asta e o tâmpenie. Unde crezi că vei găsi un borcan atăt de mare?”.

Nepoțica mea de 5 ani a dormit la mine într-o noapte. Avea toate luminile din dormitor aprinse. Dupa ce le-am stins, am întrebat-o dacă îi este frică de întuneric și mi-a răspuns: “Nu. Mi-e frică de ce este în întuneric”.

Ȋncă nu am reușit să găsim explicații pentru acest fenomen, deci subiectul rămâne deschis. 
Că cei mici sunt ca un burete care asimilează tot, chiar și replici “fugitive”, știm deja. Că au talentul de a prelua diverse idei sau expresii, iarăși știm. Că din desenele animate împrumută replici cât cuprinde nu mai este un secret pentru nimeni. Că inspiraţia circulă la grădi sau la școală e deja poveste veche. Să fie câte puţin din toate? Încă nu știm, dar parcă am prefera varianta asta în locul unui răspuns mai simplu și mai… nebunesc: imaginaţia lor le cuprinde pe toate – fantastice, amuzante și, chiar de groază…

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here