Dacă de ziua Sfântului Andrei puneam grâul la încolţit, în ultima zi a anului e timpul să culegem recolta și să ciocnim un pahar de… suc – în cinstea noului an, a prosperităţii și a… energiei, imunităţii sau sănătăţii întregului organism.

Sucul verde din iarbă de grâu e o variantă de refacere a resurselor şi de contracarare a efectelor negative aduse de excesele alimentare (specifice sărbătorilor), întrucât constituie un aliment perfect din punct de vedere micronutriţional.

“CREASCĂTORIA” DE GRÂU

Deşi arată similar cu iarba pe care o vedem prin parcuri, iarba de grâu este o specie total diferită, iar sucul obţinut prin stoarcerea ei aduce beneficii complete organismului, începând cu sângele, oasele, părul, pielea, dinţii, rinichii, ficatul şi colonul. Protejează plămânii de efectele negative ale factorilor de mediu, cum ar fi poluarea, fumul de ţigară, toxinele şi metalele grele, şi nu numai ca previne apariţia bolilor, dar şi ajută la procesul de reversie al bolii.

1Alte proprietăţi ale sucului din iarbă de grâu:

  • Este o proteină completă, ceea ce înseamnă ca are în componenţă toţi aminoacizii esenţiali;
  • Conţine clorofilă, compusul responsabil pentru procesul de fotosinteză al plantelor, are proprietaţi puternic antioxidante şi anti-inflamatorii, poate preveni efectele negative ale radiaţiilor şi ajută la eliminarea metalelor grele din organism, ajută la curaţarea tractului intestinal şi al colonului şi reglează nivelul colesterolului şi al trigilceridelor;
  • Conţine peste 90 de minerale esenţiale organismului;
  • Este bogată în antioxidanţi care întăresc şi susţin funcţionarea sistemului imunitar;
  • Conţine enzime benefice care contribuie la diverse procese din organism, cum ar fi cel de vindecare a rănilor, sau îmbunataţirea digestiei şi stimularea pierderii kilogramelor în plus;
  • Ajută la menţinerea sănătăţii bucale, curaţă gingiile și, datorită proprietăţilor antibacteriene, reduce formarea plăcii bacteriene;
  • Este un energizant natural, fără cofeină;
  • Ajută la proliferarea florei intestinale benefice;
  • Este un puternic detoxifiant hepatic şi al sângelui;
  • Reface alcalinitatea sângelui şi stimulează procesul de reînnoire al eritrocitelor (celulele roşii ale sângelui);
  • Ajută la menţinerea sănătăţii tractului digestiv, şi vindecă rănile produse de ulcere şi colite ulcerative.

De beneficiile sucului de iarbă de grâu ne putem bucura pe loc, din momentul în care iarba este taiată şi stoarsă, pentru că atunci conţinutul de vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime este cel mai ridicat.

O combinaţie potrivită în care putem introduce iarba de grâu este smoothie-ul cu castravete şi lime în care putem adăuga şi miere pentru un plus de energie, şi perfect pentru a fi consumat dimineaţa, pentru a ne detoxifica, revigora şi întări sistemul imunitar.

 INGREDIENTE:20161231_114646

  • ½ castravete feliat
  • 1 lingură suc de lime
  • ¼ cană de iarbă de grâu
  • 1 linguriţă de miere
  • apă

Puneţi toate ingredientele în blender şi mixaţi pană când compoziţia devine lichidă, în funcţie de preferinţă, se mai poate adăuga apă. Turnaţi conţinutul într-un pahar înalt pe care îl puteţi decora cu o felie de castravete sau lime, şi consumaţi imediat.

Acum că am văzut cât de simplu și distractiv e să creștem grâul la casele noastre și după ce i-am descoperit “talentele” terapeutice, putem repeta experiementul în timpul anului și ne putem răsfăţa cu cele mai interesante smoothie-uri (internetul fiind o inepuizabilă sursă de inspiraţie).

La mulţi ani sănătoși, dragii Leuţului Cavi!

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here