CÂND PETRECEM TIMP ÎMPREUNĂ, E PETRECERE!

Fiecare zi poate fi specială, depinde doar de noi. Dar în familie, weekend-ul oferă cele mai multe oportunităţi. În weekend, petrecem… timp împreună. E timpul în care putem face ce vrem! E nevoie de multe pentru un weekend memorabil? E nevoie de o sărbătoare anume? Nici pe departe! Dar de obicei, cine vine cu idei? Cine aduce inspiraţia? Cine face planuri?

Cele mai frumoase lecţii vin de la copii, iar părinţii ar face bine să ia notiţe, pentru că talentul celor mici de a găsi prilej de fericire într-o zi oarecare este uriaș.

Timpul e valoros chiar și pentru cei mici. Atât de valoros încât scot tot ce e mai bun din el.

O IDEE PERFECTĂ: PETRECERE DE WEEKEND

Mami, nu-i greu!  Vreau doar o petrecere cu noi trei.  Eu va pregatesc ceaiul, va fac invitatiile, decorez. Vreau doar sa veniti. Ce zici?

Anca (mama): Em, tu ce planuri ai pentru weekend?

Ema (fiica): Ah…eu nu vreau decat sa ma distrez.

Anca: Pai..si te gandesti la ceva anume? Filme, teatre, expozitii…ca sa-mi dai o idee.

Ema: Nu m-am gandit pana acum. Dar cred ca vreau sa dam o petrecere!

Anca: Nici sa nu te gandesti! N-avem nici timp si eu n-am nici chef sa bucataresc, sa decorez, sa am iar casa plina de tot felul de confetti.  Ca sa nu mai zic ca n-avem nicio ocazie speciala.

Ema: Cum n-avem? Eu am implinit saptamana asta 7 ani si 7 luni!  Mami, nu-i greu!  Vreau doar o petrecere cu noi trei.  Eu va pregatesc ceaiul, va fac invitatiile, decorez. Vreau doar sa veniti. Ce zici?

Anca: Hm…pai daca te ocupi tu de tot, noi confirmam! Ca alta grija n-avem.

Ema: Ok, super! Doar o grija tot aveti:  sa-mi aduceti cadoul!

play2

Așa sunt „discuţiile de zi cu zi”. Câte astfel de dialoguri nu aţi avut, părinţi? Aţi luat notiţe? Noi le-am luat de-a dreptul cu copy-paste de pe un blog în tandem (mamă-fiică) – un dialog simplu purtat de Ema și Anca. Simplu, dar atât de semnificativ.

În weekend, petrecem! Ziua cu soare, ziua în care împlinim x ani, y luni și z zile, ziua jucăriilor, ziua amintirilor, ziua întrebărilor, ziua poate căpăta orice scop, numai să-i dăm unul. Iar copiii nu duc lipsă de idei. Și toate sunt excelente. De nerefuzat. De memorat. De susţinut!

Comentarii via facebook

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here